fbpx

Måste man kunna segla?

Nej. Vill du hyra båt själv kan du ta med skeppare ombord som sköter om seglingen. För att segla båten själv krävs det att du har skepparerfarenhet. I vissa länder ska du dessutom kunna styrka din kompetens med ett intyg. Vill du lära dig mer om segling har vi seglarskola från nybörjaren till den mer erfarna kappseglaren.

Vilka kläder ska jag ta med?

es lätt och packa i en mjuk väska. Den är lättare att stuva ombord. Ta med: bomullsbyxor, kortbyxor, T-shirt, långärmad tröja, seglarhandskar, badkläder, solglasögon, badhandduk, solhatt, långärmad skjorta för skydd mot solen och solskydd med hög skyddsfaktor.

Var kan jag växla pengar?

Ta med en handkassa med växlade pengar för taxi och mat när ni kommer fram. Inför resan får du information om var det går bra att växla men på de allra flesta seglingsområden finns det uttagsautomater i land samt på destinationens flygplats.

Behövs reseförsäkring?

Ja, vi rekommenderar att du tar en reseförsäkring. Kolla vilket skydd hemförsäkringen har. Via Poseidon kan du teckna försäkring.

Hur fungerar avbeställningskydd?

Det är ett personligt skydd som tecknas i samband med bokning av resan. Den täcker avbokningar som görs pga av bla sjukdom. Hör med oss om villkoren.

Är båten försäkrad?

Ja, båten är helförsäkrad.

Vad är självriskförsäkring?

En försäkring som betalas i samband med båthyran. Den reducerar risken med 50% vid en olyckshändelse och reducerar självrisken till som deponeras på plats innan avfärd till 1200 till 2350 EUR. Försäkringen kostar 400 till 500 SEK per dag. Denna del är en kostnad som inte återbetalas.

Vad är självriskdeposition?

Varje båt har sin deposition och är från 2400 till ? 4700 EUR (Sunsail, Moorings) beroende på båtstorlek. Denna erläggs på plats innan avfärd och återbetalas efter seglingen om allt är okej. Det går bra att använda de vanligaste korten alternativt resecheckar. Skulle skada på båten uppstå under segling har charteroperatören rätt att behålla hela summan tills utredning om skadands storlek och vem som är vållande är klar. Se alltid till att själv skapa dig en uppfattning om båtens skick innan avsegling. Fråga gärna om dykare varit nere sen förra chartern.

Finns det lakan och handdukar ombord?

På alla våra båtar finns det lakan ombord. Handdukar varierar mellan charteroperatörerna, fråga innan du reser. Ta med en egen badhandduk.

Kan vi ta med småbarn på era båtar?

Javisst. Tänk på att ta med flytväst som passar barnen. Ombord finns utrustning för barn från 4 år och uppåt.

Finns det kyl på båtarna?

Ja, alla våra båtar har kyl.

Fungerar mobiltelefonen när jag seglar?

Det finns täckning på de flesta områdena. BVI har dock inte så väl utbyggt ännu. Tänkt på att täckningen minskar ute till havs.

Kan jag använda hårtork ombord?

Nej, det håller inte båtens batteri till. De flesta hamnarna har bra möjlighet till ström.

Kan jag ladda mobilen?

Mobilladdare för 12 volt kan användas ombord.

När ska jag betala?

Poseidon sänder bokningsbekräftelse där det anges vad som är bokat, tex båt, flyg, hotell, transfer mm. Vid paketresa betalas 20% av resan vid bokning och resterande 30 dagar före avresa. Bokar du endast båt betalas 50% vid bokning och resterande 30 dagar före avresa. Betalningsvillkoren för flygbiljetter skiljer sig beroende på biljett och flygbolag, fråga vad som gäller för ditt flyg.

Kan jag betala med kort?

Ja det går bra att betala med VISA, MASTERCARD och EUROCARD. Dock ej AmEX och Diners. Med fakturan får du en fullmakt som då ska fyllas i och sändas in till Poseidon.

Vilket charterkontrakt gäller?

Varje charteroperatör har sitt kontrakt. Det som kan skilja är bla vilkoren för avbokning. Kontrakt skickas i samband med bokningen och ska returneras underskrivet till Poseidon.

Vilka handlingar får jag och vilka ska skickas in?

Förutom charterkontrakt, bokningsbekräftelse och fakturor får du en besättningslista som ska fyllas i och sändas till Poseidon. Skepparen ska också sända kopia på sin nautiska kompetens alternativ skicka in en ifylld ?Skippers Experience? . Fråga vid bokningen vad som gäller för ditt seglingsområde. Kopia på skepparens pass behövs i vissa fall.

Boarding Instructions.

Kort innan avfärd får du Boarding Instruction från Poseidon. Där anges vad du bokat och betalt samt alla flygtider, kontaktpersoner mm. Ta med denna sammanställning på resan. Den fungerar även som Voacher till bokat hotell.

Kan jag göra ändringar i min bokning?

Ja det går bra i de flesta fall. Fråga så hjälper vi till så gott det går beroende på tillgång. Räkna med en avgift.

Får jag info om seglingsområdet?

När din bokning är klar sammanställer vi nyttig info om det område du ska segla i. Vi berättar om hamnar, ankringsplatser, seglingsrutter, kontaktuppgift till personalen på plats mm. Skulle det ändå uppstå frågor så tveka inte att höra av dig till oss.

Finns det utombordare?

Hos de flesta charteroperatörerna är utombordare till dingen standard. Fråga vid bokningen.

Finns det spinnaker?

Ja som tillval.

Är seglen bra?

Ja våra båtar håller hög klass. Seglen byts i regel var tredje år. Fråga vid bokning så tar vi reda på vad som gäller för just din båt.

Går det att duscha på båtarna?

Våra båtar har sötvattensdusch som standard.

Hur väl är båtarna utrustade?

Båtarna är numera mycket väl utrustade. Det finns GPS, gummibåt, sjökort och Pilot, navigationsutrustning, säkerhetsutrustning, radio, VHF, rullfock, ofta rullstor, biminitopp, stormfock, komplett kök mm. Avvikelser kan dock finnas så begär utrustningslista på din bokade båt.

Hur fixar vi transfern?

Landar ni sent på kvällen kan en förbokad transfer till båten vara bra. Många av våra seglare tar själva taxi utanför ankomsthallen vilket ofta är väl så smidigt. Transfern tillbaka till flygplatsen bokar och betalar ni bäst hos vår personal på plats.

Flytvästar ombord eller ta med?

Det finns flytvästar till alla vuxna ombord. Som regel finns det även för barn över 10 år. Fråga oss om ni reser med små barn vad som finns ombord. Tänk på att flytvästarna är typ räddningsväst med krage och mindre bekvämt för vuxna om ni vill ha på dem hela tiden. Om ni tar med egna seglarvästar med patron skall ni checka in dessa som specialbagage på flygplatsen. Ni packar alla i en plastpåse (samma som man packar barnvagnar i) som ni kan köpa på flygplatsen.

När får vi tillgång till båten?

I din bekräftelse/hyresavtalet står angivet leveranstid första dagen, tex kl 18.00 i Medelhavet. Många kommer ner tidigare och vill gärna ha tillgång till båten tidigare. Detta är ett undantag från regeln och kan endast beslutas av personalen på plats. Detta i snin tur beror på att tidigare gäster har lämnat båten kl 09.00 samma morgon och personalen måste ha tid att serva och städa alla båtar inför alla nya gästers ankomst. Ni är givetvis alltid välkomna till basen tidigare, kan lämna bagage, åka och handla mat etc och kanske påbörja delar av formaliteterna. Men räkna aldrig med att få båten tidigare än avtalat utan se detta som en bonus om det kan låta sig göras. Planera därför aldrig med att segla första kvällen utan först kommande dag.