Seglingssemester som gör skillnad

19th sep 2019

Holly Scott började segla som tvååring med sina föräldrar på en 16 fot lång dagsseglare. Idag äger hon Mahalo Sailing, ett litet företag som erbjuder seglingsäventyr och som ofta arbetar nära Dream Yacht Charter. Som en del av vår #MoreWomenAtSea kampanj presenterar vi här hur Holly började segla.

Hur började du segla?

Jag styrde båten första gången som treåring. Genom åren så skaffade vi större båtar och under drygt 20 år hade vi en Cal 36 som vi seglade i närområdet med. Jag fick min första båt som nioåring. Det var en 8 fots Sabot och jag lärde mig segla och även kappsegla i viken där vi bodde.

Jag jobbade mig igenom större båtar och utvecklade min kompetens och förnärvarande äger jag en Cal40 i Kalifornien och en Bristol Channel Cutter på Tahiti. Vi är en seglingsfamilj. Min dotter Katie växte också upp med segling och äger nu min förra båt, en Cal 30. Både Katie och jag har skeppar licens.

Jag har alltid jobbat i båtbranschen som seglings instruktör, ägt ett företag där vi erbjöd båtunderhåll, med båtförsäljning, som skeppare för charter och transportsegling och under de senaste 10 åren med båtcharter världen över.

Vad gör du just nu?

Mitt företag, Mahalo Sailing i Kalifornien, organiserar flera seglingar varje år för framförallt grupper med kvinnor, inklusive vår Annual Rendezvous for Women Who Sail. Resan 2020 blir vår sjätte och denna gång åker vi till Grenadierna mellan 18-25 april. Resan är interaktiv med gruppaktiviteter och erbjuder kvinnor att lära sig mer om segling från nybörjare till att stå vid rodret som ”dagens skeppare”

I april i år, under vår femte Rendezvous hade vi åtta charter båtar med 68 kvinnor, besättning och gäster och seglade i Cortez havet (Kaliforniaviken) i Mexico. Vi hjälpte en liten by med donationer för att renovera den lokala skolan.

Charterföretaget vi vänder oss till är Dream Yacht Charter, och det gör vi för att de är lätta att jobba med och har båtar på så många fantastiska ställen.

Vilka utmaningar möter kvinnor i branschen?

Jag har sett många förbättringar genom mina år i branschen, men tyvärr så ses kvinnor fortfarande ofta som kökspersonal. Det är mycket svårare för kvinnor att hyras in som skeppare, även med årtionden av erfarenhet. Min dotter kämpar mot det lika mycket som jag. Det är lätt att få jobb som värdinna på en charterbåt, men inte som skeppare. Kampen fortsätter.

Under vår fjärde Rendevouz var vi 65 kvinnor som i matchande tröjor, donerade kontanter och material till ett lokalt djurhem i Belize. Talesmannen för djurhemmet tackade oss för donationerna och tittade på gänget och utbrast, Wow, ni är bara ett gäng kvinnor!

Vi blev mållösa, jag var stolt att ingen av oss försökte strypa honom… Japp, tänk, 65 kvinnor som seglar alldeles själv en vecka i Belize. Bara ett gäng kvinnor!

Läs mer

Besök vår blogg för mer inspiration. Eller kontakta oss sweden@dreamyachtcharter.com eller ring

08- 512 55 116