Orkanen Dorian uppdatering

03rd Sep 2019

UPPDATERING – 12 SEPTEMBER, 2019

Med anledning av förödelsen av Abaco efter orkanen Dorian har vår flotta flyttat till Palm Cay Marina i Nassau som håller öppet som vanligt. All bareboat och cabin charter kommer att avgå från Nassau och vårt team kommer kontakta berörda kunder med nya detaljer.

Många kunder och partners frågar hur de kan hjälpa till och vi har i vårt uttalande nedan från 5 september några länkar hur man kan bidra.

UPPDATERING  – 5 SEPTEMBER, 2019 

Hur du kan hjälpa till?

Många av er har vid det här laget  sett flygfoton från Abaco och Marsh Harbour som förstörts av orkanvindar och svallvågor. Det finns inte mycket infrastruktur kvar och de drabbade öarna är i desperat behov av hjälp.

Vi har fått många frågor från kunder som har seglat på Bahamas om hur de kan hjälpa till. Du kan stötta återuppbyggnaden på tre sätt:

  • Vår kund, Bob Piccoli, har startat Marsh Harbour Disaster Relief Fund, vilken du kan donera till. Bob är en av våra båtägare och var en av de första att basera sin båt på Bahamas, en destination han älskar.
  • Bahamas Tourist Board har listat Hurricane Dorian relief insatser på deras hemsida.
  • Turistbyrån har också delat en lista över material som behövs på ön på sin hemsida, saker som kan lämnas på godkända upphämtningsställen i USA och Kanada.

Aktuell status på öarna

Bahamas Tourist Board meddelar följande: “öar som inte drabbades av orkanen Dorian är öppna och tar emot besökare. De nordvästra Bahamas öarna (Nassau, Paradise Island, Eleuthera, Harbour Island och Andros samt öar i sydöstra och centrala Bahamas har klarat sig utan skador, inklusive Exumas, Cat Island, San Salvador, Rum Cay, Long Island, Acklins/Crooked Island, Ragged Island, Mayaguana och Inagua. Lynden Pindling International Airport (LPIA) i Nassau är öppen.”

 

Uppdatering 2 september, 2019

Vi är lättade och tacksamma över att kunna bekräfta att hela vårt team i Marsh Harbour är säkra efter kategori 5 stormen Dorians framfart över Bahamas.

Vår flotta med 30 båtar baserade på Abaco hade i förebyggande syfte redan flyttats till vår bas i Nassau för att inte vara i vägen för Dorian. Vad det gäller verksamheten så har Abaco basen, bryggorna och öarna drabbats av stora skador och de kommande två månaderna utgår all verksamhet från Nassau.

Loic Bonnet, Dream Yacht Charters grundare och CEO säger ” Våra tankar är med folket på Abaco under denna svåra tid som ligger framför dem. Vår Abaco flotta klarade sig undan skador och det är tack vara det otroliga arbete vårt team på basen har gjort, de arbete snabbt under svåra omständingheter för att skydda vår flotta. Vi är tacksamma för att alla är säkra”