Nytt nätverk för seglare på resande fot

26th sep 2019
Passion för segling fick ung kvinna att skapa en plattform för att sammankoppla seglare världen över

Läs om hur en kurs på universitetet Guadalupe Scioscia i Argentina ledde till passion för segling och utveckling av en ny platform som kopplar samman seglare över hela världen.

Berätta lite om dig själv

Jag är en tjej på 24 år från Argentina som levt utomlands sedan 2017. Jag flyttade till Sydney i januari 2019 och blev totalt förälskad i staden.

Jag har startat ett seglingsprojekt som består av två delar, den ena delen, traveltosail.com, är ett forum för att marknadsföra seglingsaktiviteter världen över. Här letar vi efter seglingsklubbar som vill marknadsföra sig på vår hemsida och sociala kanaler (gratis) så att potentiella besökare ska förstå vad klubben erbjuder, deras värden, facilititeter, service och möjligheten att delta i en kappsegling där.

Den andra delen av projektet är ett nätverk som kallas SailSurfing som kopplar samman seglare världen över. Du kommer att kunna skapa en profil och kryssa för ställen där du tidigare har seglat och ställen du vill segla på, och sedan kopplar vi ihop dig med seglare vid dessa ställen.

Vi kommer också organisera seglingsbytesresor som inkluderar flyg, boende (ombord eller på seglingsklubb), kappseglingar, eskaders och stadsrundturer.

Hur började du segla?

När jag började på universitetet 2013 fanns det en kurs som hette ”Life in the Nature with Sailing Orientation”. Kursen ägde rum vid en liten sjö 20 km från Mar Del Plata, som är min hemstad. Så jag tänkte, varför inte? Så jag pluggade under veckorna och på lördag eftermiddagarna gick jag på denna kurs.

När jag seglade för första gången och kände vinden i ansiktet, adrenalinet och känslan av frihet så visste jag att jag skulle älska den här sporten. Jag seglade lite sporadiskt under något år men 2015 kände jag att jag måste göra det mer seriöst. Då började jag en kurs med segling varje lördag under ett helt år. Jag lärde mig seglingsvokabulär, knopar, teknik och framförallt hur det är att tillhöra en grupp med likasinnade från olika bakgrunder som delar samma passion.

Jag bestämde mig för att bli en instruktör och blev assistent till en kurs, där jag träffade underbara människor och introducerade dem till segling. Tillsammans med min bestättning tävlade vi hela året och vann nybörjar mästerskapen. Jag var hooked på segling!

2017 fick jag mitt skepparintyg och deltog i en kappselingskurs. Vid Club Nautico Mar Del Plata träffade jag nya seglarvänner och vi tränade, tävlade och njöt av BBQs (Asados).

Jag bodde i Shanghai, Kina, mellan juli 2017 och december 2018 och seglade vid Shanghai Yacht Club med en katarmaran, red dragon och en topaz. Men jag ville mer… Därför skaffade jag ett visa för Australien och flyttade till Sydney i januari i år och det är mitt bästa beslut hittills! Här kan jag segla på mina lediga dagar och från och med oktober kommer jag jobba som seglingsinstruktör vid Manly Yacht Club. Jag ser så mycket framemot det!

Förra året, började jag tänka på Travel to Sail. Jag har jobbat hårt för att få detta seglingsprojekt att växa så jag kan marknadsföra segling världen över!

Vad gör du nu?

För tillfället tävlar jag i Spring Series vid Cruising Yacht Club Australia  men vanligen seglar och tävlar jag med Whiplash team vid Davis Marina som är en del av Manly Yacht Club.

Vilka utmaningar har du mött?

Den största utmaningen för mig var tid. Jag slets mellan mitt jobb som tennistränare och seglingsschemat. Och jag arbetar alltid på att förbättra min kondition för att bli snabbare och starkare ombord, och det är framförallt styrka jag måste jobba på.

Vilka utmaningar möter kvinnor i branschen och vad behöver förändras tycker du?

I Argentina och Kina så är det inte så många kvinnor som seglar, det är mest än sport för män. Det är då emellanåt tufft att vara den enda kvinnan ombord. Men det känns som att det håller på och ändras till det bättre. I Australien ser det helt annorlunda ut. Det finns många kvinnliga kappseglingar, kvinnliga besättningar och möjligheter för kvinnor att börja med sporten.

Vad som behöver ändras, enligt min åsikt, är att vi tror att segling är bara är för män. Jag känner att vi behöver stötta kvinnor att komma och prova på och uppleva segling, inte bara som en sport utan som en livsstil.

Du kan hitta Travel to Sail på Facebook eller Travel to Sail Community och @traveltosail på Instagram.