Dream Yacht Charter presenterar ett nytt partnerskap för att uppmuntra fler kvinnor att ta rodret

Dream Yacht Charter är stolt över sitt nya partnerskap med Anna Mourou, grundare av She Captain – ett kvinnligt seglingsnätverk, för hennes treåriga jordenrunt segling. Partnerskapet har lanserats i Sverige på Stockholms båtmässa som också sammanfaller med Internationella kvinnodagen.

Anna växte upp med segling i Sverige varje sommar och är passionerad kring att uppmuntra fler av världens kvinnor att ta rodret och bli självsäkra seglare. Hon grundade She Captain nätverket för att ge kvinnor möjlighet att hjälpa varandra och dela med sig av sina kunskaper. Det finns nu mer än 3000 medlemmar och regelbundna eskaderseglingar med upp till 60 kvinnor fördelat på 12 båtar, samt planer på att expandera nätverket över hela världen.

Anna köpte sin Fountaine Pajot Lipari 41 från Dream Yacht Charter och planerar att lämna Kroatien år 2020. Hon kommer segla med sin man och två små barn för att återvända 2023. Vi kommer dela hennes bloggar och bilder på dreamyachtcharter.com under tiden hon seglar.

Loïc Bonnet, grundare och VD för Dream Yacht Charter kommenterar:

Vi uppmuntrar initiativ som She Captain, de är viktiga för seglingsvärlden och skapar fler möjligheter för kvinnor. ”Internationella kvinnodagen är ett tillfälle påminna sig om att segling inte är ett äventyr reserverat för män. Vårt partnerskap med Anna syftar till att följa hennes seglingsäventyr och uppmuntra fler kvinnor till sjöss. Vi ser fram emot att Anna ska besöka alla våra baser och erbjuda möjligheten att komma ombord på hennes båt. ”

Anna Mourou, grundare av She Captain, kommenterar:

Vi lever i en så spännande tid för denna bransch. Ämnet om hur man får kvinnor mer involverade i båtlivet har varit en kamp i så många år. She Capitan har visat att skapa tillfällen för engagemang och att våga verkligen fungerar. Nu är det tydligt att branschen är redo och jag är så stolt över att She Captain har inspirerat Dream Yacht Charter, en stor aktör inom branschen, att ta täten. Vi är många kvinnor ute på vattnet redan, men det är fortfarande långt från den normala bilden som du borde se. Det är dags för förändring så det blir roligare för alla.”

Följ oss här för fler häftiga nyheter!