Direkt från Mallorca

25th sep 2020

Hur är det egentligen på Mallorca just nu?

Mallorca känns tryggt trots allt, säger Mia som för en månad sedan reste ner med sin man och deras tre barn från Stockholm för att spendera höstterminen på ön. Vi ringde upp henne för att få en direktrapport av läget.

Ni som är vana att spendera mycket tid på ön, hur skiljer det sig mot era tidigare resor?

-Det är liv och rörelse på gatorna men det är inte samma myller som det brukar. På stränderna hejdas bilar av vakter innan de parkerar om det börjar bli för mycket folk på stranden. Och strandvakter ser till att det är lagom avstånd mellan solstolarna.
Man märker också att naturen kommer närmare inpå. Delfiner och sköldpaddor kommer närmare land kanske pga att kryssningsfartygen inte längre kommer in.

Hur är det med affärer, restauranger och andra aktiviteter?

-Innan man går in på en affär finns det handsprit som en vakt ser till att man använder. Och när man går på restaurang har man munskydd på tills man satt sig vid bordet, om man ska till toaletten tar man på sig munskyddet igen. Lekparker och museum är fortsatt stängda men aktiviteter som dykutflykter och SUP uthyrning är i full gång igen.

Hur blir man bemött som turist?

-Lokalbefolkningen är väldigt välkomnande men samtidigt märker man att de har stor respekt för Corona. Det har ju varit en lock down här som verkligen påverkat människors livssituation, och som på många andra ställen där ekonomin är beroende av turismen är man som turist nu mer uppskattad än någonsin.

Vill du veta mer?

Vi svarar gärna på dina frågor och funderingar om hur det är att segla och resa runt på Mallorca. Kontakta oss för mer information!